Prvú slovenskú Kozlovnu U zlatého Kozla otvorili v Prievidzi

25. 02. 2016
prvu-slovensku-kozlovnu-u-zlateho-kozla-otvorili-v-prievidzi

Zatiaľ čo v susednej Českej republike funguje už viac ako 20 špecializovaných prevádzok, tzv. Kozlovien, na Slovensku doteraz tento koncept chýbal. Situáciu zmenilo otvorenie  prvej značkovej reštaurácie s názvom U zlatého Kozla ktorú slávnostne otvorili tento týždeň v Prievidzi. V ponuke lokálnych reštaurácií tak pribudla jedinečná prevádzka nielen svojim typickým vzhľadom, ale najmä tradičnou česko-slovenskou kuchyňou a ponukou toho najlepšieho so značkou Kozel.

Len asi štyri mesiace trvalo, aby sa bývalá jedáleň banského učilišťa zmenila na nepoznanie. Príjemná atmosféra interiéru, v ktorom dominujú prírodné materiály ako masívne svetlé drevo, koža, kov a mosadz, útulné osvetlenie a kapacita približne 100 miest na sedenie, vrátane letnej terasy, majú ambíciu byť pre zákazníkov prvou voľbou pre posedenia s priateľmi. Kozel nie je len súčasťou názvu podniku a nápojového lístka. Jeho socha kraľuje nad hlavami návštevníkov a jeho symbolika sa objavuje aj v iných detailoch vnútorných priestorov či vonkajšej terasy. Všetok interiérový nábytok pochádza z originálnej remeselnej českej výroby a je doplnený o štýlové prvky akými sú napríklad kovové kopýtka, ktoré majú nohy stolov.

Koncept prevádzok Kozlovna prinášajú na Slovensko Pivovary Topvar, aby tak motivovali svojich zákazníkov vychutnať si dobre načapované pivo s priateľmi alebo ako odmenu po poctivo vykonanej práci v príjemnom prostredí. Je spojením prvkov tradičnej českej „hospody“ a požiadaviek modernej doby, čo do interiéru a životného štýlu spotrebiteľov. Ambíciou Pivovarov Topvar je nielen vyrábať kvalitné pivo, ale celkovo zvyšovať úroveň pivnej kultúry na Slovensku. „Tento koncept má v susedných Čechách veľký úspech a veríme, že rovnako tomu bude aj na Slovensku. Preto máme ambíciu v horizonte roka otvoriť niekoľko ďalších Kozlovien,“ hovorí o najbližších plánoch brand manažérka značky Velkopopovický Kozel Katarína Hozáková.

Pre Kozlovnu je charakteristické, okrem jednotného dizajnu, aj to, že v nej zákazníci môžu na vlastnej koži zažiť pohostinnosť značky Velkopopovický Kozel a vychutnať si jej širokú ponuku. Priebežne budú v Kozlovni v ponuke aj rôzne limitované edície a novinky. „Kozel predstavuje kvalitu a viac ako 140-ročnú tradíciu, ktorú dlhodobo oceňujú zákazníci nielen v Čechách, ale aj na Slovensku. Preto som rád, že sa rodinka Kozlovní rozrástla a už má aj slovenskú „sestru“,“ dopĺňa Vojta Homolka, sládok z Velkých Popovic.